Tuńczyk jest najlepszą rybą na mojej liście i jestem pewna, że zgodzicie się ze mną, że jest to idealna ryba na każdy rodzaj obiadu. Ta konkretna ryba jest bardzo delikatna i smaczna. Możemy cieszyć się grillowaną lub smażoną, a nawet gotowaną jako kanapka. Podzielę się z Wami przepisem na grillowanego tuńczyka.
Składniki:
Tuńczyk
Pietruszka
Czerwona cebula
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Zamarynuj tuńczyka z solą i pieprzem przez godzinę. Teraz pokrój tuńczyka na kawałki i obtocz w oliwie z oliwek. Teraz posyp solą i pieprzem do swojej ulubionej metody gotowania i grilluj lub smaż.
Wnioski:
Jest to szybki i łatwy przepis, możesz go wypróbować w swoim domu, aby zaimponować członkom rodziny. Wspaniale będzie podawać go z sałatką.