Jak zrobić jajecznicę

Jest to najbardziej popularne danie śniadaniowe na świecie. Każdy uwielbia ją jeść jako śniadanie. Jest to świetny sposób na rozpoczęcie dnia. Naukowo udowodniono, że jajecznica jest jednym z najlepszych śniadań, ponieważ jest łatwa do przygotowania, a potrawa jest bogata w białka.

Jajecznica jest bardzo łatwa do zrobienia, jeśli wiesz, jak ją zrobić. Zobaczmy podstawowe składniki i techniki jej wykonania.

Składniki:

4 jajka

2 łyżki masła

Sól i pieprz

1/2 łyżki pietruszki

1/2 łyżeczki cebuli w proszku

1/2 łyżeczki musztardy w proszku

Szczypta czerwonego chili w proszku

Sól i pieprz

Sposób:

Po pierwsze, ubij jajka i dodaj masło.

Następnie dodaj sól, pieprz, pietruszkę, cebulę w proszku, musztardę w proszku i czerwone chili w proszku.

Na koniec dodaj jajka do przypraw i dobrze wymieszaj.

Kolejnym krokiem jest smażenie go na nieprzywierającej patelni przez 2 do 3 minut.

Wnioski:

Jest to prosty i smaczny przepis na jajecznicę. Nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników, aby zrobić to danie. Wszystko czego potrzebujesz to kilka jajek i nieprzywierająca patelnia.