Sernik, który nie opada – przepis, który pokochasz

Kto powiedział, że sernik, którego próbowałeś jest najlepszy? Czy pamiętacie, że mieliście sernik, który był puszysty i nie opadał. Cóż, jeśli nie próbowaliście takiego sernika, to oto przepis, który możecie wypróbować i jestem pewna, że go pokochacie.

Składniki

– 1 szklanka masła

– ½ szklanki cukru

– ¾ szklanki mąki

– 2 jajka

– ¾ szklanki kremowego sera

– 1/3 szklanki śmietany

– 1 łyżeczka esencji waniliowej

– 1 łyżka soku z cytryny

– 1/2 szklanki świeżo startego sera (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik na 350 stopni F.

2. Weź natłuszczoną i oprószoną mąką 9-calową patelnię typu springform.

3. Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż będą dobrze wymieszane.

4. Wlej ciasto do patelni springform i rozprowadź je równomiernie.

5. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 35 minut.

6. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.

7. Po wyjęciu z piekarnika pozwól mu całkowicie ostygnąć.

8. Po całkowitym ostygnięciu schłodzić ciasto przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.

9. Rozłóż ciasto i pokrój je na kawałki.

10. Podawaj ciasto z lukrem kwaśnej śmietany, plasterkami truskawek i posypane cukrem pudrem.

Wnioski:

Powyższy przepis jest najpyszniejszym i najbardziej puszystym sernikiem, jaki kiedykolwiek będziesz miał. Pokochasz teksturę i smak tego sernika. Jeśli nie masz foremki, możesz użyć zwykłego naczynia do pieczenia. Możesz nawet użyć okrągłej formy do ciasta.

Jest to najlepszy sernik, który sprawi, że poczujesz się jakbyś jadł kawałek nieba.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości w przygotowaniu tego sernika, to możesz podzielić się nimi z nami, a my je wypróbujemy.

Jeśli podobał Ci się ten post, to na pewno spodobają Ci się również poniższe posty:

Jak zrobić kremową i puszystą babeczkę

Jak zrobić super miękkie i wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady

Jak zrobić proste i pyszne lody