Grillowana Flądra: Pyszny posiłek dla zdrowej diety

Flądra to rodzaj ryby, która rośnie w północnym Pacyfiku. Ryby te mają słodki smak i są bardzo smaczne, gdy są grillowane. Jeśli chcesz cieszyć się tym przysmakiem, możesz ugotować go z marynatą, ale jeśli nie wiesz, jak grillować, to możesz po prostu grillować bez marynowania.

Składniki

1 filet z flądry

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

2 łyżki stołowe soku czosnkowego

Sól do smaku

Instrukcje

Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek, następnie dodaj zamarynowany filet z ryby, posyp solą i pieprzem do smaku. Gotuj go na średnim ogniu przez 2 do 3 minut.

Wyjmij rybę i obróć ją na grillu. Grillować ją przez 10 minut. Po 10 minutach możesz ją przykryć i grillować przez kolejne 5 do 7 minut.

Najważniejsze jest to, że musisz zdjąć pokrywę z ryby i grillować ją, aż ryba stanie się nieprzejrzysta i ugotowana.

Wnioski:

Tak więc, teraz widzisz, że gotowanie flądry jest bardzo łatwym i smacznym przepisem. Możesz spróbować go i mieć pyszny posiłek. Otrzymasz również zdrową dietę, a także zaoszczędzisz dużo czasu.