Zdrowe przepisy dla wegetarian to coś, co jest bardzo polecane przez dietetyków i lekarzy. Dzięki niemu uchronisz się przed wieloma chorobami i poprawisz poziom swojej odporności. Tofu jest jednym z najpopularniejszych produktów sojowych używanych przez wegetarian. Ma wysoką zawartość białka i niską zawartość tłuszczu.
Oto prosty i zdrowy przepis na tofu z warzywami, który jest kompletnym posiłkiem dla Ciebie.
Składniki
1 blok tofu
1 marchewka
1 średniej wielkości ogórek
2 zielone chili
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka kminku w proszku
1 łyżka stołowa imbiru
sól według smaku
Instrukcje
Pokrój tofu w kostkę i namocz je w gorącej wodzie przez 15 do 20 minut. Usuń wodę z tofu i umieść je w misce do mieszania. Dodamy wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszamy. Teraz rozgrzej patelnię i dodaj olej. Smaż na średnim ogniu przez 2 do 3 minut, ciągle mieszając. Gdy olej się rozgrzeje, dodaj przygotowane tofu i smaż je przez 6 do 7 minut. Dodaj trochę wody i przykryj na około 3 do 4 minut. Teraz otwórz pokrywę i sprawdź czy jest ugotowane czy nie. Podawaj natychmiast.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten zdrowy przepis na tofu z warzywami. To będzie utrzymać się w dobrej formie i zdrowe. Również, można cieszyć się ten smaczny przepis na dzień powszedni na lunch lub weekend na kolację. Możesz również spróbować go w domu, a następnie podzielić się z nami swoim doświadczeniem.