Tofu z warzywami – Zdrowy przepis dla wegetarian

Zdrowe przepisy dla wegetarian to coś, co jest bardzo polecane przez dietetyków i lekarzy. Dzięki niemu uchronisz się przed wieloma chorobami i poprawisz poziom swojej odporności. Tofu jest jednym z najpopularniejszych produktów sojowych używanych przez wegetarian. Ma wysoką zawartość białka i niską zawartość tłuszczu.

Oto prosty i zdrowy przepis na tofu z warzywami, który jest kompletnym posiłkiem dla Ciebie.

Składniki

1 blok tofu

1 marchewka

1 średniej wielkości ogórek

2 zielone chili

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 łyżeczka kminku w proszku

1 łyżka stołowa imbiru

sól według smaku

Instrukcje

Pokrój tofu w kostkę i namocz je w gorącej wodzie przez 15 do 20 minut. Usuń wodę z tofu i umieść je w misce do mieszania. Dodamy wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszamy. Teraz rozgrzej patelnię i dodaj olej. Smaż na średnim ogniu przez 2 do 3 minut, ciągle mieszając. Gdy olej się rozgrzeje, dodaj przygotowane tofu i smaż je przez 6 do 7 minut. Dodaj trochę wody i przykryj na około 3 do 4 minut. Teraz otwórz pokrywę i sprawdź czy jest ugotowane czy nie. Podawaj natychmiast.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten zdrowy przepis na tofu z warzywami. To będzie utrzymać się w dobrej formie i zdrowe. Również, można cieszyć się ten smaczny przepis na dzień powszedni na lunch lub weekend na kolację. Możesz również spróbować go w domu, a następnie podzielić się z nami swoim doświadczeniem.