Jak zrobić kiełbasę w cieście do pizzy

Wszyscy słyszeliśmy o kiełbaskach w cieście do pizzy, ale nigdy nie próbowaliśmy. Ciasto do pizzy jest bardzo proste w wykonaniu i ma szerokie zastosowanie.

Przede wszystkim musimy mieć bazę ciasta. W tym przepisie zrobimy bezglutenowe ciasto do pizzy. Ciasto na pizzę jest bardzo miękkie i rozpływa się podczas gotowania w piekarniku.

Składniki:

Baza ciasta – 2 filiżanki Mąka bezglutenowa.

Woda – 1 filiżanka

Sól – ¼ łyżeczki

Olej – 1 łyżka

Jajko – 1

Kiełbasa – 2

Czosnek w proszku – ½ łyżeczki

Procedura:

Wymieszaj mąkę, sól, czosnek w proszku i jajko. Zrób studnię na środku i wlej wodę. Teraz wymieszaj to porządnie i ugniataj, aż stanie się gładkie. Dodaj olej i ponownie zagnieć.

Teraz podziel ciasto na równe porcje i zwiń je w małe kulki. Teraz spłaszcz kulki, aby uzyskać płaskie koło. Możesz dodać więcej mąki lub oleju, aby ciasto było bardziej gładkie.

Teraz pokrój spłaszczone koło na 12 równych kawałków. Użyj kiełbasy, aby wypełnić ciasto i zwiń je w dłoniach, aby zrobić cylinder.

Teraz weź dużą patelnię i umieść ją na średnim ogniu. Gdy patelnia się rozgrzeje, umieść na niej walec z ciasta. Gotuj go przez około 10 do 12 minut.

Zdejmij z patelni i odstaw do ostygnięcia.

Wnioski:

Jest to jeden z najsmaczniejszych i apetycznych przepisów dla każdego. Ma bogaty smak i smakuje lepiej niż zwykła pizza.