Miód jest znany jako najlepszy naturalny słodzik. Jest bogaty w antyoksydanty i jest łatwo dostępny we wszystkich częściach świata. Powodem, dla którego miód jest używany jako słodzik, jest jego słodycz, a także to, że nie powoduje próchnicy zębów.
Nasiona gorczycy są uważane za jedną z najzdrowszych przypraw. Są bogate w witaminę C, B1, oraz minerały takie jak żelazo, wapń i cynk. Zarówno miód jak i musztarda są bardzo skuteczne i wykorzystywane w wielu potrawach.
Wiemy, że miód i musztarda mogą być używane razem jako dressing do sałatek, kanapek i makaronów. Teraz omówmy, jak można je wykorzystać do marynowania kurczaka.
Marynowanie jest jednym z najlepszych sposobów gotowania żywności. Marynata może być przygotowana z każdego rodzaju mięsa, drobiu, ryb i warzyw. Marynata nada smak żywności.
Oto kilka przepisów na marynatę z miodowej musztardy do kurczaka. Spróbuj tych przepisów i nigdy nie będziesz żałować.
Musztarda i miodowa marynata do kurczaka:
Składniki:
1/2 szklanki wody.
2 łyżki stołowe żółtej musztardy w proszku
1 łyżka miodu
4 łyżki stołowe soli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka płatków chili
1 łyżeczka kurkumy w proszku
Instrukcje:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Dobrze wymieszaj i marynuj kurczaka przez co najmniej 2 do 4 godzin.
Podpowiedź:
Nie zapomnij umieścić kawałków kurczaka na blasze do pieczenia, aby uniknąć kapania soków z mięsa.
Miodowa musztarda i cytrynowa marynata do kurczaka:
Składniki:
1 szklanka wody
2 łyżki stołowe miodu
3 łyżki stołowe soku z cytryny
4 łyżki stołowe żółtej musztardy w proszku
2 łyżki stołowe soli
1 łyżka stołowa curry w proszku
1 łyżeczka kurkumy w proszku
1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka pieprzu cayenne
Instrukcje:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Dobrze wymieszaj i marynuj kurczaka przez co najmniej 1 godzinę.
Wnioski:
Są to najlepsze przepisy na marynatę z miodowej musztardy do kurczaka. Spróbuj tych przepisów i cieszyć się pysznym posiłkiem.