Jak przygotować pierś z kurczaka w marynacie cytrynowej

Czy jesteś fanem piersi z kurczaka? Jeśli tak, to nie ma wątpliwości, że jesteś właściwą osobą, która uwielbia jeść pierś z kurczaka. Jeśli jesteś fanem piersi z kurczaka to masz szczęście, ponieważ możesz łatwo zrobić pyszne piersi z kurczaka w domu.

Jednym z najbardziej znanych i najlepszych przepisów na kurczaka jest pierś z kurczaka w marynacie cytrynowej. Jest to przepis, który jest kochany przez ludzi za jego pyszny smak. Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić piersi z kurczaka w marynacie cytrynowej.

Składniki:

1. Pierś z kurczaka

2. Sok z cytryny

3. Sól

4. Pieprz w proszku

5. Oliwa z oliwek extra virgin

Metoda:

1. Przygotować pierś z kurczaka i zamarynować ją w soku z cytryny.

2. Posypać solą i pieprzem w proszku i umieścić kurczaka w lodówce na 1 do 2 godzin.

3. Wieczorem rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C.

4. Wyjmij kurczaka z lodówki i polej go oliwą z oliwek extra virgin.

5. Umieść kurczaka w piekarniku na 40 minut.

6. Po 40 minutach wyłącz piekarnik i podaj kurczaka.

7. Można również podać go z jakąś sałatką.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w cytrynowej marynacie. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące procedury lub jeśli masz jakieś sugestie to możesz podzielić się z nami.