Najlepszy przepis na naleśniki z cukinii

Dziś podzielę się wspaniałym przepisem na naleśniki z cukinii, który każdy musi wypróbować. Te placki z cukinii najlepiej podawać z zieloną sałatką lub sosem pomidorowym.

Cukinia jest wszechstronnym warzywem, które można wykorzystać w wielu potrawach. Jest bogata w składniki odżywcze i ma bardzo łagodny smak. Tekstura cukinii jest gładka i kremowa i doskonale nadaje się do pieczenia.

Składniki:

1 średnia cukinia (pokrojona w plastry)

1 jajko (ubite)

1/2 szklanki mąki (uniwersalnej)

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżki soli

Olej (do smażenia)

Pokrojone pomidory i sałata

Jak zrobić placki z cukinii?

Weź startą cukinię i dodaj do miski miksera. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i dobrze wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni i wlej na nią 2 łyżki ciasta. Gdy nabierze brązowego koloru, odwróć naleśnik i usmaż drugą stronę.

Ciesz się tym daniem z zieloną sałatką lub podawaj z sosem pomidorowym.

Wnioski:

Te naleśniki są pyszne i każdy uwielbia je jeść. Jeśli masz jakieś pytania lub sugestie to proszę zostawić komentarz poniżej.