Każdy kocha czekoladę i kto jej nie kocha? Masło czekoladowe jest najlepszą alternatywą dla oryginalnej czekolady i jest bogate w antyoksydanty.
Butter chocolate glaze jest bardzo łatwy do wykonania i składniki są bardzo proste do znalezienia. Tak więc, nie jest trudno zrobić ten przepis w domu. Oto kilka prostych kroków, aby zrobić masło czekolada glazura.
Kroki do zrobienia maślanej polewy czekoladowej:
1. Na patelni rozpuść masło i dodaj cukier oraz kakao w proszku.
2. Dodaj do mieszanki 2 szklanki mleka i gotuj ją przez 5 minut.
3. Kiedy będzie całkowicie ugotowane, dodaj sól i ekstrakt waniliowy.
4. Ostudzić mieszaninę i przenieść do miski blendera.
5. Blendować mieszaninę przez 3 do 4 minut, aż mieszanina stanie się gładka.
6. Użyj łyżeczki, aby mżawka glazury na ciasto i cieszyć się swoim pysznym deserem.
Wnioski:
Upewnij się, że nie dodajesz żadnego mleka, które nie jest organiczne, ponieważ wpłynie to na smak maślano-czekoladowej glazury. Najlepszą rzeczą do zapamiętania podczas wykonywania tego przepisu jest to, że nie jest to tylko dekoracja tortu, ale również wspaniały deser. Więc jeśli szukasz, aby zrobić coś specjalnego dla swojej rodziny lub przyjaciół, a następnie spróbuj tego przepisu.