Wiosna to sezon nowości i świeżości, a nic nie jest bardziej atrakcyjne niż wiosenne jedzenie. Kiedy mówimy o wiosennym jedzeniu, możesz uzyskać kilka pysznych i kuszących potraw, takich jak sałatki, ciasta, desery i wiele innych. Ale, aby uzyskać smak wiosny, musisz wypróbować kilka pysznych wegańskich przepisów.
Tutaj mam zamiar podzielić się z wami kilkoma niesamowitymi wegańskimi przepisami, które są naprawdę dobre.
1. Ciasto czekoladowe z polewą wiśniową
Ciasto czekoladowe jest ulubionym deserem każdego i bez względu na powód, ludzie zawsze mają to w głowie. Tutaj podzieliłam się z wami prostym i łatwym przepisem na ciasto czekoladowe. Ciasto jest przygotowane przy użyciu oleju kokosowego, więc nie tylko będzie świetnie smakować, ale także będzie dobre dla Twojej skóry.
Składniki:
2 filiżanki mąki migdałowej
3/4 filiżanki oleju kokosowego
3 łyżki stołowe kakao w proszku
3 jajka
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1/2 szklanki wody
Polewa:
1/2 filiżanki czereśni
1 łyżka oleju kokosowego
Metoda:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i przełóż masę do formy do pieczenia. Piecz przez 30 do 40 minut.
Ostudź ciasto, a następnie wyjmij je z patelni.
Pokrój je na małe kawałki, a następnie dodaj kilka wiśni na wierzch.
Dodaj na nią trochę oleju kokosowego, a następnie udekoruj ją sosem czekoladowym.
Czereśnie dodadzą ciastu nieco kwaskowatości.
Słodycz wiśni sprawi, że poczujesz się pełny i będziesz miał pełnowartościowy posiłek.
2. Zielone smoothie
Zielone smoothie to super zdrowy i orzeźwiający napój i nikt nie oprze się jego smakowi. Tutaj podzieliłam się z Tobą prostym przepisem na zielone smoothie, które możesz przygotować w zaledwie kilka minut.
Składniki:
1 filiżanka świeżych liści szpinaku
1 szklanka wody
1/4 szklanki ogórka
1/2 dojrzałego banana
1 filiżanka ananasa
Kilka kostek lodu
Sposób:
Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj, aż konsystencja stanie się gładka.
Podawaj go członkom swojej rodziny, a na pewno go pokochają.
3. Pudding truskawkowy
Pudding truskawkowy to idealny deser dla tych, którzy kochają truskawki. Jest to pyszny i zdrowy deser składający się z naturalnych składników i dlatego jest uważany za jeden z najlepszych wegańskich deserów.
Składniki:
2 filiżanki ugotowanego ryżu
1 filiżanka mrożonych truskawek
1/4 szklanki mleka kokosowego
Kilka kostek lodu
Kilka kropli cynamonu
Sposób:
Ugotuj ryż, a następnie pozwól mu ostygnąć.
Po ostudzeniu, dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
Podawaj członkom swojej rodziny.
Możesz również wypróbować ten przepis i cieszyć się swoim weekendem z tym pysznym i zdrowym deserem.