Tropikalne szaszłyki z grilla | Przepisy na grilla

Tropikalne szaszłyki z grilla

Wegetariańskie | Drukuj

Jeżeli masz ochotę na słodki deser na ciepło – proponujemy grillowane owoce. Doskonała przekąska na późny podwieczorek.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 1 ananas w puszcze
2. 1 brzoskwinie w puszce
3. 3 banany
4. 2 pomarańcze
5. 3 łyżki miodu
6. 1 łyżeczka curry

Przygotowanie:
Plasterki ananasa przekroić na pół. Połówki brzoskwiń przekroić na 2 mniejsze ćwiartki. Banana obrać i pokroić na plasterki grubości 3 centymetrów. Pomarańcze obrać i podzielić na plasterki. Owoce na przemian nabić na szpadkę. Umieścić na grilla. Piec 5-8 minut. W międzyczasie smarować powierzchnię owoców miodem wymieszanym z curry.

Życzymy smacznego