Szaszłyki z grilla z polędwicą wieprzową, serem żółtym i pieczarkami | Przepisy na grilla

Szaszłyki z grilla z polędwicą wieprzową, serem żółtym i pieczarkami

Mięso i wędliny | Drukuj

Składniki dobrane w ciekawy sposób dają gwarancję niepowtarzalnego, oryginalnego smaku szaszłyków, które doprawione majerankiem i ostrą papryką stanowią doskonałe danie na grillowanie w ogrodzie.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 20 minut
Czas na grillu: 15 minut
Czas łączny: 35 minut

Składniki:
1. Polędwica wieprzowa: 30 dag
2. Szynka wędzona: 10 dag
3. Ser żółty ementaler z dziurami: 15 dag
4. Cebula czerwona: 2
5. Pieczarki: 25 dag
6. Oliwa z oliwek
7. Majeranek
8. Ostra papryka mielona
9. Sól
10. Pieprz

Przygotowanie:
1. Mięso myjemy i kroimy na desce w większą kostkę.
2. Pieczarki myjemy, a następnie kroimy w grubsza plasterki.
3. Cebulę kroimy w grubsze krążki, ser żółty w kostkę, natomiast szynkę wędzoną w podłużne plasterki.
4. Mięso nadziewamy na patyki do szaszłyków na przemian z cebulą, pieczarkami, serem żółtym i szynką wędzoną zwiniętą w ruloniki.
5. Wszystko polewamy oliwą z oliwek i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem i ostrą mieloną papryką.
6. Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i kładziemy na grillu.
7. Pieczemy 15 minut, obracając od czasu do czasu.
8. Podajemy na ciepło, doprawiając do smaku majerankiem i papryką ostrą.

Życzymy smacznego