Szaszłyki z grilla mięsno-owocowe | Przepisy na grilla

Szaszłyki z grilla mięsno-owocowe

Mięso i wędliny | Drukuj

Pomidory nadziewane masą z sera feta, sera koziego i zielonego pesto. Przypieczony ser smakuje niesamowicie, danie smakuje wyśmienicie z pieczywem ciemnym.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 50 minut
Czas na grillu: 15-20 minut
Czas łączny: 65-70 minut

Składniki:
1. mięso wieprzowe, najlepiej polędwica: 60 dag
2. ananas: 1
3. winogrona zielone: 20 dag
4. Sos sojowy
5. Imbir
6. Sos do mięs z grilla
7. Cherry

Przygotowanie:
1. Wykwintne danie, które uzyskujemy przez połączenie smaku grillowanego mięsa z winogronami i ananasem. Dodatkowe walory smakowe zapewnia marynowanie składników przed pieczeniem na grillu.
2. Mięso wieprzowe kroimy w kostkę. Do filiżanki wlewamy sos do mięs z grilla i dodajemy do niego świeży imbir drobniutko pokrojony.
3. W miseczce zalewamy mięso marynatą.
4. Ananasa kroimy w okrągłe plasterki, następnie na cztery części. Winogrona myjemy i odrywamy do gałązki.
5. Do sosu sojowego dolewamy 3 łyżki stołowe cherry. Zalewamy nim mięso i owoce i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut.
6. Mięso nadziewamy na patyki do szaszłyków na przemian z ananasem i winogronami.
7. Układamy szaszłyki na tackach aluminiowych i grillujemy 15-20 minut, obracająć od czasu do czasu.
8. Podajemy na ciepło lub po ostygnięciu.

Życzymy smacznego