Szaszłyki wegetariańskie z grilla | Przepisy na grilla

Szaszłyki wegetariańskie z grilla

Wegetariańskie | Drukuj

Potrawa bardzo szybka w wykonaniu. Warzywa pieczone na grillu podawać z ziołowym pieczywem i dla urozmaicenia – sosem słodko-kwaśnym.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 1 papryka czerwona
2. 1 papryka żółta
3. 5 cebulek dymek
4. 1 cukinia
5. 30 dag pieczarek
6. 50 ml oliwy z oliwek
7. czosnek granulowany
8. 1 łyżeczka oregano
9. pieprz czarny mielony
10. sól

Przygotowanie:
Cebulę i cukinię pokroić w większe plastry. Paprykę oczyścić i pokroić w 3 centymetrową kostkę. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą i przekroić na pół. Do oliwy dodać oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól według uznania. Dokładnie wymieszać. Mieszanką posmarować powierzchnię warzyw i położyć na grilla na ok. 12-15 minut, smarując co pewien czas oliwą.