Liczba porcji: 4 porcje
Ilość osób: dla 5 osób
Czas potrzebny na przygotowanie:
Czas na grillu:
Czas łączny:
Składniki:
1. Ser owczy: 45 dag
2. Zielone wydrążone oliwki: 1 słoiczek
3. Tymianek
4. Szałwia
5. Rozmaryn
6. Oliwa z oliwek
7. Sól
8. Czarny pieprz
Przygotowanie:
2. Na folii aluminiowej układamy pojedynczo plasterki sera owczego, na nim zioła i kilka połówek oliwek. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3. Zawijamy wszystko folią aluminiową i układamy na grillu. Pieczemy 10 – 15 minut, obracając od czasu do czasu, aby ser owczy się rozpuścił.
4. Podajemy na ciepło, przybrane listkiem tymianku lub szałwii.