Ser owczy z grilla z ziołami | Przepisy na grilla

Ser owczy z grilla z ziołami

Wegetariańskie | Drukuj
Grillowany ser owczy z zielonymi oliwkami, rozmarynek, tymiankiem i szałwią. Roztopiony ser prosto po zdjęciu z grilla smakuje znakomicie.

Reklama
#REKLAMA#

Liczba porcji: 4 porcje

Ilość osób: dla 5 osób

Czas potrzebny na przygotowanie:

Czas na grillu:

Czas łączny:

Składniki:

1. Ser owczy: 45 dag
2. Zielone wydrążone oliwki: 1 słoiczek
3. Tymianek
4. Szałwia
5. Rozmaryn
6. Oliwa z oliwek
7. Sól
8. Czarny pieprz

Przygotowanie:

1. Oliwki wyjmujemy ze słoika i kroimy na połówki. Myjemy rozmaryn, tymianek i szałwię, natomiast ser owczy kroimy w grubsze plasterki.
2. Na folii aluminiowej układamy pojedynczo plasterki sera owczego, na nim zioła i kilka połówek oliwek. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3. Zawijamy wszystko folią aluminiową i układamy na grillu. Pieczemy 10 – 15 minut, obracając od czasu do czasu, aby ser owczy się rozpuścił.
4. Podajemy na ciepło, przybrane listkiem tymianku lub szałwii.

Życzymy smacznego