Schab pieczony na grillu ze skórką miodową | Przepisy na grilla

Schab pieczony na grillu ze skórką miodową

Mięso i wędliny | Drukuj

Pomysł na wykwintny obiad. Jeżeli lubisz mięso schabowe, a dotychczas jadłeś je doprawiane na słono lub ostro – warto spróbować naszego miodowego przepisu! Gotowy schab podać z ziemniakami. Dla kontrastu smakowego można użyć żurawiny.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 1kg schabu bez kości
2. 2 łyżki octu winnego
3. 4 łyżki oleju
4. 3 łyżki miodu
5. 2 łyżki sezamu

Przygotowanie:
Schab pieczony opłukać. Następnie przygotować marynatę: ocet wymieszać z olejem, miodem oraz sezamem. Gotową marynatą posmarować cały schab. Następnie umieścić go na obracany rożen. Schab powinien się piec co najmniej 1 godzinę. W zależności od tego, jak bardzo upieczony schab chcemy zjeść, tak przytrzymujemy go dodatkowo 10-15 minut nad grillem.

Życzymy smacznego