Sandacz z grilla | Przepisy na grilla

Sandacz z grilla

Ryby i owoce morza | Drukuj

Grillowany sandacz znakomicie komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami i sałatkami ze świeżych warzyw.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 10 minut
Czas na grillu: 10 – 15 minut
Czas łączny: 20 – 25 minut

Składniki:
1. Filety z sandacza: 4
2. Cytryna: 1
3. Oliwa z oliwek
4. Słodka papryka mielona
5. Ostra papryka mielona

Przygotowanie:
1. Filety myjemy i polewamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.
2. W niewielkiej miseczce mieszamy 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek z ½ łyżeczki papryki ostrej i 2 łyżeczkami słodkiej. Wszystko mieszamy.
3. Filety smarujemy z obu stron przygotowaną oliwą z przyprawami i układamy na grillu.
4. Następnie pieczemy 10 – 15 minut, obracając od czasu do czasu.
5. Podajemy na ciepło z plasterkiem cytryny do przystrojenia.

Życzymy smacznego