Sandacz z grilla z limonką | Przepisy na grilla

Sandacz z grilla z limonką

Ryby i owoce morza | Drukuj

Kolejny oryginalny pomysł na to, jak przyrządzić grillowaną rybę. Limonka nadaje rybie wyraźnego i orzeźwiającego smaku.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 60 dag filetu z sandacza
2. 1 limonka
3. 200 g jogurtu naturalnego
4. 2 łyżki majonezy
5. 3 łyżki keczupu łagodnego
6. 30 ml oliwy
7. 1 łyżka przyprawy do ryb
8. pieprz czarny mielony
9. sól

Przygotowanie:
Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Oliwę wymieszać z przyprawą do ryb, szczyptą soli i pieprzu. Do mieszanki dodać startą skórę limonki. Filety natrzeć mieszanką i ostawić do lodówki na 3 godziny. Gotowego sandacza ułożyć na grillu i opiekać do momentu zarumienienia się z obu stron. W międzyczasie przygotować sos do ryby: jogurt wymieszać z majonezem, keczupem i 4 łyżkami soku z limonki. Dokładnie wymieszać. Rybą podawać z sosem.