Pomidory z grilla z serem feta | Przepisy na grilla

Pomidory z grilla z serem feta

Wegetariańskie | Drukuj

Bardzo smaczny przepis na wegetariańskie danie. Dobry zarówno na śniadanie, późny podwieczorek czy kolację.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 8 pomidorów
2. 20 dag serka feta półtłustego
3. 15 dag sera białego
4. 2 łyżki mleka
5. 12 dag zielonego pesto
6. pieprz czarny mielony
7. 4 gałązki tymianku

Przygotowanie:
Pomidory dokładnie umyć. Odciąć górną część z szypułką i wydrążyć łyżeczką (nadzienie pomidora nie będzie potrzebne do realizacji dalszej części przepisu). Następnie ser feta rozgnieść widelcem i wymieszać z serem białym, pesto i mlekiem. Doprawić pieprzem według uznania. Serowym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory. Z wierzchu ozdobić gałązkami tymianku.
Pomidory należy owinąć folią aluminiową i umieścić na grillu na ok. pół godziny. Można podawać z pieczonym chlebem.

Życzymy smacznego