Grillowanie pomidory podajemy na ciepło, przybrane listkiem bazylii.
Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 10 minut
Czas na grillu: 5 minut
Czas łączny: 15 minut
Składniki:
1. Dojrzałe pomidory: 4
2. Świeża bazylia: 1 doniczka
3. Tymianek
4. Oliwa z oliwek: 2 łyżki stołowe
5. Sól
6. Pieprz
Przygotowanie:
1. Pomidory myjemy i delikatnie nacinamy na cztery części z góry, następnie posypujemy solą i pieprzem.
2. Do niewielkiej miseczki wlewamy 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek, dodajemy drobniutko pokrojoną bazylię i tymianek i wszystko mieszamy.
3. Pomidory polewamy przygotowaną przyprawioną oliwą z oliwek i zawijamy pojedynczo w folię aluminiową.
4. Pieczemy na grillu około 5 minut, pod koniec grillowania polewamy oliwą z oliwek.
Życzymy smacznego