Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie:
Czas na grillu:
Czas łączny:
Składniki:
1. dojrzałe pomidory: 8
2. ser feta półtłusty
3. mały słoiczek zielonego Pesto
4. ser kozi
5. mleko
6. świeży tymianek
7. sól
8. czarny pieprz
Przygotowanie:
2. Sery rozgniatamy widelcem i wszytsko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3. Umyte pomidory wydrążamy, wcześniej odkrajamy im czubek. Następnie nakładamy do środka masę serową.
4. Pomidory zawijamy w folię aluminiową, posypując solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
5. Układamy na grillu i pieczemy 30 minut, od czasu do czasu obracając, aby upiekły się z każdej strony.
6. Podajemy na ciepło lub po ostygnięciu, przystrojone listkami tymianku.