Pomidory z grilla z nadzieniem | Przepisy na grilla

Pomidory z grilla z nadzieniem

Wegetariańskie | Drukuj
Pomidory nadziewane masą z sera feta, sera koziego i zielonego pesto. Przypieczony ser smakuje niesamowicie, danie smakuje wyśmienicie z pieczywem ciemnym.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji

Ilość osób: dla 4 osób

Czas potrzebny na przygotowanie:

Czas na grillu:

Czas łączny:

Składniki:

1. dojrzałe pomidory: 8
2. ser feta półtłusty
3. mały słoiczek zielonego Pesto
4. ser kozi
5. mleko
6. świeży tymianek
7. sól
8. czarny pieprz

Przygotowanie:

1. Do niewielkiej miseczki wkładamy ser feta, ser kozi, dodajemy 2 łyżki mleka i słoiczek zielonego pesto.
2. Sery rozgniatamy widelcem i wszytsko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3. Umyte pomidory wydrążamy, wcześniej odkrajamy im czubek. Następnie nakładamy do środka masę serową.
4. Pomidory zawijamy w folię aluminiową, posypując solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
5. Układamy na grillu i pieczemy 30 minut, od czasu do czasu obracając, aby upiekły się z każdej strony.
6. Podajemy na ciepło lub po ostygnięciu, przystrojone listkami tymianku.

Życzymy smacznego