Polędwiczki wieprzowe z grilla w sosie musztardowym | Przepisy na grilla

Polędwiczki wieprzowe z grilla w sosie musztardowym

Mięso i wędliny | Drukuj

Grillowanie polędwiczki mają niepowtarzalny smak, ponieważ przed pieczeniem marynowane są w sosie musztardowo-sojowym z dodatkiem octu winnego i oregano.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 80 minut
Czas na grillu: 10 minut
Czas łączny: 90 minut

Składniki:
1. Polędwiczki wieprzowe: 4
2. Cebule: 2
3. Oliwa z oliwek
4. Musztarda ziarnista (francuska)
5. Sos sojowy: 1 łyżka stołowa
6. Miód kwiatowy: 1 łyżeczka
7. Ocet winny: 3 łyżki stołowe
8. Oregano
9. Sól
10. Pieprz

Przygotowanie:
1. Polędwiczki myjemy i wkładamy do miseczki.
2. Dwie cebule obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Następnie dodajemy 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek, miód kwiatowy, ocet winny, sos sojowy i 1 łyżeczkę musztardy ziarnistej.
3. Wszystko mieszamy, doprawiając solą, pieprzem i oregano do smaku.
4. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy w temperaturze pokojowej na około godzinę, obracając od czasu do czasu.
5. Po wyjęciu z marynaty kładziemy na grilla i pieczemy 10 minut, obracając od czasu do czasu podczas grillowania.
6. Podajemy na ciepło, polane marynatą.

Życzymy smacznego