Panga z grilla | Przepisy na grilla

Panga z grilla

Ryby i owoce morza | Drukuj

Panga grillowana to świetny pomysł na obiad. Poniższy przepis podpowie Ci jakie przyprawy jeszcze bardziej uwydatnią jej smak.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

– 4 filety z pangi
– 2 cytryny
– 2 ząbki czosnku
– 2 łyżki sosu sojowego
– 10 g masła
– papryka ostra mielona
– tymianek
– pieprz czarny mielony
– sól ziołowa

Przygotowanie:
Przygotować marynatę: do miski wycisnąć sok z 2 cytryn. Wymieszać z sosem sojowym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku i przyprawami: tymiankiem papryką, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Przygotowane filety włożyć do marynaty i odstawić pod przykryciem na 3 godziny w chłodne miejsce. Gotową pangę położyć na grillu i opiekać ok. 15-18 minut z obu stron. Podawać ze świeżą sałatką z papryki.