Miodowo-musztardowa kiełbasa z grilla | Przepisy na grilla

Miodowo-musztardowa kiełbasa z grilla

Mięso i wędliny | Drukuj

Dla entuzjastów grillowanej kiełbasy – kolejny przepis na oryginalne wykonanie tak zwykłej potrawy. Przygotowanie i pieczenie zajmie Ci zaledwie 20 minut.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 4 kawałki kiełbasy
2. 3 łyżki miodu
3. 3 łyżki musztardy rosyjskiej
4. 2 ząbki czosnku
5. 1 cytryna
6. olej
7. czarny pieprz mielony
8. sól

Przygotowanie:
Przygotować sos do pieczenia. W misce wymieszać: miód, musztardę, sok z cytryny, zmiażdżone ząbki czosnku, szczyptę soli/ pieprzu (według uznania) i dokładnie wymieszać. Kiełbasy włożyć na 2 minuty do wrzącej wody. Po wyciągnięciu osuszyć i delikatnie nakłuć nożem w kilku miejscach. Posmarować sosem i położyć na grilla, obracając co jakiś czas i ponownie smarując sosem. Grillować ok. 10 minut.