Jeżeli masz ochotę na owoce morza, to z pewnością krewetki z grilla powinny Ci posmakować. Marynata majonezowo-czosnkowa doda im pikanterii i podkreśli ich smak.
Składniki:
1. 20 sztuk tygrysich krewetek
2. 3 łyżki soku pomarańczowego
3. ½ cytryny
4. 3 ząbki czosnku
5. 3 łyżki oliwy z oliwek
6. 1 gałązka bazylii
7. pieprz czarny mielony
8. sól
Przygotowanie:
Przygotować marynatę: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy. Dodać zmiażdżony czosnek, drobno posiekaną bazylię oraz przyprawić według uznania solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Krewetki obrać i wrzucić do marynaty. Wstawić do lodówki na ok. 40 minut. Po wyciągnięciu krewetki nabić na patyczki i położyć na grillu. Opiekać ok. 15 minut.