Kotlety z grilla z mielonej wieprzowiny i papryczek peperoni | Przepisy na grilla

Kotlety z grilla z mielonej wieprzowiny i papryczek peperoni

Mięso i wędliny | Drukuj

Pikantne danie z grilla, znakomite do bagietki lub innego pieczywa i sosów. Można je podawać jako przystawkę lub część dania głównego grillowej uczty.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 20 minut
Czas na grillu: 15 minut
Czas łączny: 35 minut

Składniki:
1. Mięso mielone wieprzowe: 50 dag
2. Czerwona cebula: 1
3. Olej słonecznikowy
4. Natka zielonej pietruszki
5. Papryczka pepperoni: 1
6. Papryka mielona
7. Mąka gryczana
8. Sól
9. Pieprz

Przygotowanie:
1. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
2. Podsuszamy ją na patelni na oleju słonecznikowym kilka minut pod przykryciem.
3. Następnie dodajemy drobniutko pokrojoną natkę zielonej pietruszki.
4. W misce mieszamy mięso mielone z 1 łyżką stołową mąki gryczanej, dodajemy mieloną paprykę, sól i pieprz.
5. Mieszamy mięso z duszoną cebulą i natką zielonej pietruszki.
6. Paryczkę pepperoni myjemy i po wydrążeniu pestek, kroimy drobniutko na desce.
7. Dodajemy do mięsa mielonego i dokładnie mieszamy.
8. Następnie formujemy z nich wałeczki, układamy je na grillu i pieczemy 15 minut, obracając od czasu do czasu.
9. W czasie grillowanie polewamy je oliwą z oliwek.

Życzymy smacznego