Kotlety jagnięce w rozmarynie z grilla | Przepisy na grilla

Kotlety jagnięce w rozmarynie z grilla

Mięso i wędliny | Drukuj

Przepis na dobrze przyprawione mięso. Przepyszny pomysł na obiad, który można urozmaicić faszerowaną cebulą z grilla.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

– 8 kotletów jagnięcych
– 3 gałązki rozmarynu
– 8 liści szałwii
– 3 ząbki czosnku
– 3 liście laurowe
– 8 łyżek oliwy z oliwek
– majeranek
– pieprz biały mielony
– sól

Przygotowanie:
Jagnięcinę oczyścić i osuszyć. Następnie delikatnie ugnieść dłonią lub wałkiem. Przygotować marynatę: do oliwy wrzucić zmiażdżone ząbki czosnku, drobno posiekane liście laurowe, rozmaryn, i szałwię. Przyprawić szczyptą majeranku, pieprzu i soli. Dokładnie wymieszać i pozostawić na pół godziny. Po tym czasie mięso obtoczyć marynatą i pozostawić w niej na 4 godziny. Po tym czasie mięso położyć na grillu i piec ok. 7 minut z każdej strony.