Kiełbaski z grilla w marynacie miodowo-musztardowej z cebulą | Przepisy na grilla

Kiełbaski z grilla w marynacie miodowo-musztardowej z cebulą

Mięso i wędliny | Drukuj
Najbardziej tradycyjna potrawa z grilla, której nie może zabraknąć na żadnej uczcie w ogrodzie. Kiełbaski w marynacie miodowo-musztardowej podawane z grillowaną cebulą urozmaicą każde grillowanie.

Reklama
#REKLAMA#

Liczba porcji: 4 porcje

Ilość osób: dla 4 osób

Czas potrzebny na przygotowanie:

Czas na grillu:

Czas łączny:

Składniki:

1. Niewielkie kiełbaski: 8
2. Cebula: 1
3. Cytryna: 1
4. Miód płynny
5. Chilli
6. Musztarda z ziarnami (francuska)
7. Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

1. W filiżance mieszamy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny z 2 łyżkami stołowymi miodu płynnego, 2 łyżkami stołowymi musztardy i czubkiem łyżeczki chilli.

2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce.

3. Kiełbaski i cebulę smarujemy marynatą, następnie układamy na tackach aluminiowych i pieczemy 20 minut, obracając od czasu do czasu.

4. Upieczone kiełbaski podajemy na ciepło, na wierzchu układamy upieczoną cebulkę i dodajemy musztardy do smaku.

Życzymy smacznego