Kiełbasa z grilla i wędzoną słoniną | Przepisy na grilla

Kiełbasa z grilla i wędzoną słoniną

Mięso i wędliny | Drukuj

Jeżeli masz ochotę na syty posiłek, trafiłeś na właściwy przepis. Prawdziwy grill nie obejdzie się bez dobrze przyrządzonej kiełbasy.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. ½ kg kiełbasy
2. 15 dag wędzonej słoniny
3. 15 dag sera gouda
4. 2 ząbki czosnku
5. 2 łyżki oleju
6. 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
7. sól ziołowa

Przygotowanie:
Kiełbasę obrać ze skóry. Ponacinać w odstępach 2 centymetrów. Ser gouda pokroić w plasterki o grubości mniej więcej 2 centymetrów i długości 3 centymetrów. Podobnie pokroić słoninę.
W nacięcia kiełbasy umieścić po jednym plasterku słoniny i sera żółtego. W miseczce oliwę wymieszać ze słodką papryką, szczyptą soli oraz wyciśniętym sokiem z ząbków czosnku. Kiełbasę posmarować zrobioną mieszanką. Opiekać na gorącym ruszczcie ok. 10- 15 minut (do momentu topienia się sera żółtego).