Grillowane kiełbaski z farszem | Przepisy na grilla

Grillowane kiełbaski z farszem

Mięso i wędliny | Drukuj

Jeżeli nie lubisz jeść kiełbasek solo, ten przepis urozmaici tak prostą potrawę jaką jest grillowana kiełbasa. Na wykonanie go nie będziesz potrzebował więcej niż pół godziny.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 6 kawałków kiełbasy
2. 4 białe cebule
3. ½ natki z pietruszki
4. 2 łyżki musztardy francuskiej
5. 1 łyżka bułki tartej
6. 70 g masła
7. pieprz czarny mielony
8. sól

Przygotowanie:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i zeszklić cebulkę, do której dodać musztardy i bułki tartej. Doprawić pieprzem i solą. Do mieszanki na patelni dosypać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Kiełbaski regularnie ponacinać i w miejsce nacięć umieścić przygotowany farsz. Każdą z kiełbasek owinąć folią aluminiową i położyć na grillu. Grillować ok. 12-15 minut.