Brzoskwinie z grilla | Przepisy na grilla

Brzoskwinie z grilla

Wyjątkowe | Drukuj

Grillowana przekąska na słodko, której zrobienie nie powinno sprawić Ci problemu. W sam raz na podwieczorek lub spotkanie ze znajomymi.

Reklama
#REKLAMA#

Składniki:

1. 6 brzoskwiń
2. 20 dag serka homogenizowanego waniliowego
3. 1 jajko
4. 3 łyżki likieru brzoskwiniowego
5. 2 łyżki cukru

Przygotowanie:
Przygotować garnek z wrzątkiem, do którego na chwilę włożyć każdą z brzoskwiń. Po wyciągnięciu z garnka delikatnie ściągnąć skórkę. Brzoskwinie podzielić na pół i usunąć pestki. Przygotować nadzienie: do miski wrzucić serek homogenizowany i zetrzeć go z żółtkiem, likierem i cukrem. Z białek ubić pianę, którą następnie połączyć z przygotowanym nadzieniem – mieszać delikatnie, tak, aby nadzienie miało lekko puszystą konsystencję. Brzoskwinie napełnić nadzieniem. Każdy owoc owinąć folią aluminiową tak, aby nie stykała się z nadzieniem. Położyć na grillu i opiekać ok. 20 -25 minut.