Bakłażany z grilla ze świeżą bazylią | Przepisy na grilla

Bakłażany z grilla ze świeżą bazylią

Wegetariańskie | Drukuj

Pieczone plasterki bakłażana to niezastąpiona przystawka do dań mięsnych lub grillowanych ryb. Podajemy przystrojone listkiem świeżej bazylii.

Reklama
#REKLAMA#

Ilość porcji: 4 porcji
Ilość osób: dla 4 osób
Czas potrzebny na przygotowanie: 15 minut
Czas na grillu: 20 minut
Czas łączny: 35 minut

Składniki:
1. Bakłażany: 50 dag
2. Oliwa z oliwek
3. Świeża bazylia
4. Sól
5. Pieprz

Przygotowanie:
1. Bakłażany myjemy i kroimy w grubsza plasterki, następnie układamy je na półmisku lub talerzach.
2. Polewamy 4 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek, następnie posypujemy solą i pieprzem.
3. Układamy je na aluminiowej tacce i kładziemy na grillu.
4. Pieczemy 20 minut, obracając od czasu do czasu, aby upiekły się z obu stron.
5. Podajemy na ciepło z listkiem świeżej bazylii.

Życzymy smacznego